ZF 24

Ghosn, presedintele Renault Nissan: "Singura solutie pentru industria auto este masina electrica"

12.04.2010, 14:52 42

Presedintele aliantei Renault Nissan, Carlos Ghosn, apreciaza caactuala criza economica financiara a accelerat schimbarile dinindustria auto si a determinat consolidarea grupurilor cu prezentamondiala. Solutia supravietuirii pe termen lung a producatorilorauto depinde acum in principal de dezvoltarea de noi tehnologii, denoi produse, si de prezenta in cat mai multe tari.

"In acest context nu vad cum un constructor mic poate reusi singur.Astazi, cu o productie mai mica de 4 milioane de unitati anual edificil sa poti juca un rol", a declarat Ghosn pentru publicatiafranceza Les Echos.

Declaratia survine in contextul in care Ghosn a semnat alaturi deDieter Zetsche, in cursul saptamanii trecute, parteneriatul dintrealianta Renault Nissan si Daimler AG, pentru dezvoltarea detehnologii, motoare si a viitoarelor modele smart si Twingo.

Renault si Nissan comercializeaza impreuna mai mult de 6 milioanede autovehicule anual si formeaza cel de-al patrulea grup automondial.
Ghosn a explicat avantajele noului parteneriat, cu grupul german,care va permite atacarea unor piete unde prezenta Renault Nissan nuera valorificata foarte bine, dar a amintit ca normele de poluareaplicate in industria auto devin din ce in ce mai stricte.

"Cand nu vom mai respira gaze de echapament sau cand nu vom maiauzi zgomotul de motor, atunci se va observa o adevaratatransformare. Va fi un punct de referinta in industria auto.Singura solutie ( pentru industria auto -n. red) este sa mergemspre emisii zero, sa dezvoltam masina electrica", a spusGhosn.
In prezent la nivel mondial sunt in circulatie 600 de milioane deautovehicule iar pana in 2050, potrivit sefului Renault, vor fiinmatriculate circa 2 miliarde, odata cu cresterea puterii decumparare a pietelor emergente.

Planul pe termen mediu si lung al aliantei prevede lansarea a 8modele electricem patru pentru Nissan si patru pentru Renault,capacitatea de productie urmand sa ajunga in prima faza la 500.000de unitati anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO