ZF 24

Gigantul farma Henry Schein a intrat pe piaţa locală după ce a cumpărat o participaţie de 50% din distribuitorul de medicamente de uz veterinar Maravet

Gigantul farma Henry Schein a intrat pe piaţa locală...

Autor: Ştefan Stan

10.07.2015, 14:50 2134
Henry Schein, una dintre cele mai mari companii veterinare din lume, a cumpărat 50% din acţiunile Maravet, o companie locală care activează pe piaţa de distribuţie medicamentelor de uz veterinar. Tranzacţia a fost finalizată în trimestrul al doilea din 2015, însă detaliile nu au fost încă făcute publice, scrie streetinsider.com. 
 
Maravet, care are sediul la Baia Mare, are vânzări anuale de circa 23 de milioane de dolari. În prezent compania are 89 de angajaţi. Firma a fost fondată în 1998 de familia Korponay, care deţine în continuare 50% din acţiunile Maravet. 
 
”Suntem încântaţi să intrăm pe piaţa românească printr-o companie de top, care împărtăşeşte viziunea şi dedicarea Henry Schein de a servi comunitatea veterinară cu excelenţă”, a declarat Stanley M. Bergman, preşedintele şi CEO Henry Schein. ”Maravet de asemenea se bucură de relaţii puternice cu furnizorii şi suntem fericiţi de oporunitatea de a construi pe fundaţia acestei firme, pentru a ne extinde afacerile în Europa de Est. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO