ZF 24

Grecia a pierdut aproape 9% din PIB pentru că nu şi-a plătit datoriile la timp

Grecia a pierdut aproape 9% din PIB pentru că nu şi-a...

Autor: Anca Dumitrescu

29.06.2014, 15:33 343

În lipsa unor surse alternative de lichidităţi, într-o perioadă în care băncile sunt extrem de precaute, deficitul de fonduri generat de întârzierea plăţilor provoacă falimente şi pierderi de locuri de muncă.

Potrivit unui studiu recent al Intrum Justitia, care calculează un indice privind plăţile la nivel european (EPI), peste jumătate din companiile elene au fost nevoite să concedieze angajaţi pentru a face faţă efectelor plăţilor restante, în timp de 68% au spus că nu vor mai face angajări din acest motiv.

Antti Peltomaki, director adjunct la direcţia generală pentru companii şi industrie a Comisiei Europene, a afirmat vineri, în cursul unui seminat la Atena, că fenomenul nu este prezent exclusiv în Grecia, dar şi la nivel european.

Potrivit estimărilor, economia Uniunii Europene a înregistrat anul trecut pierderi de aproximativ 360 de milioane de euro din cauza arieratelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO