ZF 24

Grupul Carmistin, controlat de familia de antreprenori Paraschiv, a investit 8 milioane euro în cea mai mare fermă de creştere a păsărilor din judeţul Olt, în localitatea Potcoava

Grupul Carmistin, controlat de familia  de antreprenori...

Autor: Roxana Rosu

13.06.2023, 14:32 886

Grupul Carmistin, care include peste 20 de com­panii active în producţia de carne de pui, porc, vită, dar şi în agricultură, controlat de familia  de antreprenori Paraschiv, a investit 8 milioane euro în cea mai mare fermă de creştere a păsărilor din judeţul Olt, în localitatea Potcoava.

Noua unitate de producţie va fi integrată în viitoarea platformă de creştere păsări pe care compania o  dezvoltă în zonă, în completarea celor deţinute la Vâlcea şi Târgu Jiu.

Divizia de pui generează circa 60% din business-ul Carmistin.

Ferma de la Potcoava înglobează facilităţi tehnologice dezvoltate de Carmistin printr-un parteneriat cu furnizori din Germania şi Belgia. Pentru consumul de energie electrică, proiectul a fost prevăzut cu panouri fotovoltaice montate pe acoperişurile halelor, care vor reduce considerabil costul operaţional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO