ZF 24

Grupul Editorial Art se asociază cu grupul german Klett şi lansează editura Art Klett, cu profil educaţional

Grupul Editorial Art se asociază cu grupul german Klett...

Autor: Roxana Rosu

28.06.2017, 14:15 827

Grupul Editorial Art, companie cu capital exclusiv românesc, va începe dezvoltarea internaţională în urma unei asocieri cu Grupul Editorial Klett din Germania, cele două companii urmând să lanseze o nouă entitate, Art Klett, editură dedicată exclusiv cărţii cu profil educaţional din România.

Înfiinţată în anul 1897 la Stuttgart, Ernst Klett Verlag este o editură germană de tradiţie, prezentă pe mai multe pieţe internaţionale.

În ultimii ani, Grupul Editorial Art a colaborat pe zona educaţională cu cei mai buni profesori din ţară şi a lansat branduri de auxiliare didactice, precum Clubul Matematicienilor sau Caietul intelligent.

”Subfinanţarea, intervenţia politicului, lipsa accesului la formare europeană sunt factori care au afectat constant învăţământul românesc, aşa încât cadrele didactice, părinţii şi elevii au nevoie de un partener de nădejde în educaţie. În plus, cum tinerele generaţii îşi desăvârşesc educaţia în Europa, o educaţie cu metode, tehnici şi materiale de nivel european, construită de data aceasta în România, nu poate fi decât un eveniment de bun augur pentru viitorul nostru, al tuturor”, se arată într-un comunicat al grupului Art. 

Grupul Editorial ART, înfiinţat în 2001, a dezvoltat patru imprinturi majore dedicate unor categorii de public diferite şi un segment dedicat cărţii cu profil educaţional: Editura ArthurEditura YoungArtEditura PaladinEditura Art şi Art Educaţional. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO