ZF 24

Grupul Rădăcini a cumpărat dealerul VW Cardinal Motors din Ploieşti

Grupul Rădăcini a cumpărat dealerul VW Cardinal Motors...

Autor: Bogdan Alecu

19.11.2013, 15:36 3431

Grupul Rădăcini, unul dintre cei mai mari dealeri auto de pe piaţa locală, cu afaceri anuale de peste 100 mil. euro şi care comercializează mărcile Opel, Chevrolet, Mazda, Citroen şi Suzuki, a achiziţionat dealerul Volkswagen din Ploieşti deţinut de Cardinal Motors.

Prin această mutare, Rădăcini, grup deţinut de omul de afaceri de origine iraniană Ali Madadi, şi care s-a impus pe piaţă ca cel mai mare dealer al mărcilor Opel şi Chevrolet, face un pas important în reţeaua Volkswagen, cea mai bine vândută marcă de import.

Cardinal Motors a intrat în insolvenţă în 2011, iar în vara acelui an a scos la vânzare centrul din Poloieşti pentru a obţine fonduri necesare finalizării investiţiei de 18 mil. euro într-un centru din Constanţa. Printre companiile care au discutat achiziţia centrului din Ploieşti s-a numărat şi Porsche Inter Auto, divizia de retail a Porsche Holding, dar achiziţia nu s-a finalizat.

Valoarea tranzacţiei nu a fost comunicată, însă familia Precup, cea care a dezvoltat Cardinal Motors, ar fi cerut 4 milioane de euro pe centrul din Ploieşti, însă surse din piaţă spun că deal-ul a fost semnat la un preţ mult mai mic, mai ales că firma din judeţul Prahova se află în insolvenţă.

Grupul Rădăcini a semnat, prin intermediul companiei Darius Motors, un acord cu Porsche România prin care devine unicul distrbuitor autorizat Volkswagen şi reparator Volkswagen şi Audi din judeţul Prahova.

Aceasta este cea de-a doua preluare operată de Grupul Rădăcini, după ce anul trecut centrul auto din Galaţi, deţinut anterior de dealerul Gold&Platin, de asemenea intrat în insolvenţă, a fost preluat de Madadi de la banca finanţatoare.

"În urma investiţiei Grupul Rădăcini continuă dezvoltarea, acesta fiind cel de-al şaselea oraş în care suntem prezenţi după Bucureşti, Brăila, Braşov, Constanţa şi Galaţi", a spus Micu Costin, directorul Darius Motors.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO