ZF 24

Halep se califică în finala de la Turneul Campioanelor, unde o va întâlni pe Serena Williams

Halep se califică în finala de la Turneul Campioanelor,...

Autor: Leila Bolat

25.10.2014, 14:19 1377

Jucătoarea Simona Halep (4 WTA) s-a calificat sâmbătă în finala Turneului Campioanelor de la Singapore, după ce a dispus cu scorul de 6-2, 6-2, la capătul a 67 minute de poloneza Agnieszka Radwanska (6 WTA), şi o va întâlni în ultimul act pe americanca Serena Williams, liderul clasamentului mondial.

Partida a început cu o perioadă de tatonare, cele două jucătoare reuşind să-şi câştige fiecare ghemurile de debut. După ce şi ghemul trei părea că se va disputa după aceleaşi coordonate, Halep a reuşit să revină de la 0-30 şi a fructificat prima şansă de break de care a profitat la capătul a zece minute de joc.

În ghemul patru, Radwanska a avut şi ea prima şansă de break din această partidă, însă Halep a reuşit să o anuleze graţie unui serviciu foarte bine plasat în exterior, iar în final s-a desprins pentru prima oară la două lungimi de jucătoarea poloneză.

Halep a continuat să pună presiune pe Radwanska, care nu a reuşit să găsească antidotul la jocul sportivei din România şi a reuşit cel de-al doilea break consecutiv, reuşind să se desprindă la 4-1.

După cinci ghemuri consecutive, Radwanska a reuşit să întrerupă seria Simonei Halep, însă sportiva pregătită de Wim Fisette a închis setul inaugural la prima ocazie avută după 34 de minute, cu scorul de 6-2.

Totuşi, statistica primului set nu a lăsat senzaţia unui dezechilibru atât de mare, diferenţa fiind făcută la loviturile direct câştigătoare (9-3 în favoarea lui Halep), în timp ce raportul greşelilor neforţate a fost egal 7, iar totalul punctelor câştigate a fost de 29-20 în favoarea Simonei.

Setul secund a început în aceeaşi notă de dominare a Simonei Halep, care a reuşit să se distanţeze repede la 2-0, perioadă în care Radwanska a reuşit să câştige un singur punct din primele nouă disputate.

Constanţa lui Halep a continuat într-o notă debordantă, ea reuşind să obţină şi cel de-al patrulea break din acest meci, din tot atâtea şanse avute.

Totuşi, în ghemul patru al setului secund, Halep a scăzut puţin ritmul jocului, ea pierzându-şi pentru prima oară serviciul, deşi avusese trei mingi de 4-0. Însă, în ghemul cinci, Halep a revenit şi a câştigat imediat pe serviciul lui Radwanska.

După 67 de minute, Halep a beneficiat de prima minge de meci, reuşind să închidă partida cu un "smash" din mijlocul terenului.

La finalul partidei, statistica a arătat un raport de 26-4 la lovituri direct câştigătoare în favoarea Simonei Halep, în timp ce greşelile neforţate au fost la egalitate, 13-13. De asemenea, Halep, care a avut patru duble greşeli, faţă de niciuna a Agnieszkăi, a reuşit şi patru aşi, faţă de doar unul al polonezei.

Pentru calificarea în finală, Halep şi-a asigurat 890 de puncte WTA şi un cec în valoare de 971.000 de dolari.

În finala programată duminică, Halep o va întâlni pe americanca Serena Williams (locul 1 WTA), care a dispus, în prima semifinală, cu scorul de 2-6, 6-3, 7-6 (8/6), de jucătoarea daneză Caroline Wozniacki, locul 8 WTA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO