ZF 24

Harvard University, cea mai bogata scoala din lume, a pierdut 500 mil. $ pentru ca a pariat gresit pe dobanzi

18.10.2009, 15:01 36

Cea mai bogata universitate din lume, Harvard University, care apregatit unii din cei mai mari economisti ai lumii contemporane, apierdut 1,8 miliarde de dolari din plasamente "neinspirate", scrieThe New York Post.

Universitatea care a dat in secolul 20 mai multi laureati aipremiului Nobel pentru economie, a mutat anul trecut 1,8 miliardede dolari dintr-un cont cu risc scazut in propriul fond deinvestitii, care a pierdut circa 10 miliarde de dolari, potrivitraportului pe ultimul an.


Totodata, potrivit Bloomberg, prestigioasa universitate americanaa pierdut aproape 500 de milioane de dolari dupa ce a "pariat",anul trecut, prin instrumente financiare derivate de hedging, cadobanzile vor creste in acest an.

Harvard a platit 497,6 milioane de dolari catre mai multe bancide investitii in anul fiscal incheiat la 30 iunie pentru a iesi dinoperatiuni de swap pe dobanzi, in valoare de 1,1 miliarde dedolari, in care intrase pentru hedging pe dobanzi variabile atasatemai multor proiecte de capital, se arata in raportul anual aluniversitatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO