ZF 24

Hillary Clinton pierde alegerile din Iowa in fata lui Obama

Hillary Clinton pierde alegerile din Iowa in fata lui Obama
04.01.2008, 12:16 15

Senatorul de Illinois, Barack Obama, a castigat joi alegerile primare democrate din statul Iowa, prima etapa de selectare a candidatilor pentru Casa Alba, marcata de asemenea de un puternic esec pentru Hillary Clinton, in timp ce Mike Huckabee a obtinut victoria in tabara republicana, relateaza AFP.

Obama, al carui mandat de senator a debutat abia in 2005, a obtinut 38 la suta din voturi, devansandu-i pe fostul senator John Edwards (30 la suta) si pe senatorul de New York, Hillary Clinton, care a obtinut doar 29 de procente din voturile exprimate.

In urma victoriei inregistrate, tanarul senator a salutat alegerea "unitatii in detrimentul divizarii si puternicul semnal transmis Americii". Obama, care ar putea deveni primul presedinte de culoare al Statelor Unite, a castigat alegerile intr-un stat locuit in proportie de 95 la suta de populatie alba.

Hillary Clinton, care ramane insa favorita democrata la nivel national, a promis ca va continua lupta si s-a declarat "optimista" si "increzatoare" inainte de alegerile primare din statul New Hampshire programate pentru ziua de marti.

La randul sau, Mike Huckabee, fostul guvernator al statului Arkansas si pastor baptist practic necunoscut pana acum cateva saptamani, a obtinut victoria in tabara republicana dupa alegerile primare din Iowa.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO