ZF 24

Holcim România inaugurează un nou terminal de ciment, în Roman, în urma unei investiţii de 12,5 milioane lei

Holcim România inaugurează un nou terminal de ciment,...

Autor: Roxana Rosu

11.07.2017, 13:01 347

Holcim România a inaugurat un nou terminal de ciment în oraşul Roman, judeţul Neamţ, în urma unei investiţii de 12,5 milioane de lei, care va aproviziona clienţii companiei din judeţele Bacău, Neamţ, Vaslui, Iaşi, Botoşani şi Suceava.

Cu o suprafaţă de 13.120 m2, terminalul este conectat la reţeaua de cale ferată şi dispune de utilaje de încărcare şi descărcare atât pentru ciment vrac, cât şi pentru ciment ambalat în saci.

„Prin acest nou terminal de ciment din Roman venim mai aproape de partenerii locali şi facem un pas spre susţinerea unei regiuni care are nevoie de soluţii şi produse sustenabile şi avansate tehnologic pentru a progresa, a continua dezvoltarea reţelei de infrastructură, şi a construi noi proiecte de utilitate publică şi proiecte imobiliare. Cunoaştem nevoile clienţilor din regiune pentru a putea construi eficient împreună şi pentru a le putea susţine eforturile. Acest nou terminal acoperă şi întâmpină planurile de dezvoltare ale partenerilor noştri locali”, a declarat Sofiane Benmaghnia, Director General al Holcim România.

Cimentul ce va fi livrat către clienţii din regiune prin terminalul de la Roman va fi transportat pe cale feroviară de la cele două fabrici locale ale companiei, din Câmpulung şi Aleşd.

Holcim (România), membră a grupului LafargeHolcim, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim are aproximativ 800 angajaţi în România. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO