ZF 24

Holcim şi Lafarge vor vinde active cu profituri de 700 mil. euro pentru a fuziona. Fabricile din România aduc profituri de 30 mil. euro

Holcim şi Lafarge vor vinde active cu profituri de 700...

Autor: Andreea Neferu

22.04.2014, 00:05 579
Holcim (Elveţia) şi Lafarge (Franţa), cele două grupuri din industria cimentului care se pregătesc să fuzioneze, ar putea vinde active cu profituri cumulate de 1 miliard de dolari (720 de milioane de euro) pentru a primi acordul autorităţilor de concurenţă pentru această tranzacţie, potrivit Bloomberg.
 
Circa două treimi din activele pe care cele două grupuri vor fi nevoite să le vândă se află în Europa, inclusiv în România, în timp ce restul sunt în Statele Unite ale Americii şi Canada.
 
În România, Holcim şi Lafarge se vor afla în situaţia în care vor vinde 43% din capacităţile de producţie, potrivit unui raport al Deutsche Bank. În prezent, cele două companii au în România patru fabrici de ciment, cu o capacitate anuală de producţie de 11 milioane de tone şi, cumulat, acoperă circa două treimi din piaţa locală de ciment, evaluată la 600-700 de milioane de euro anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO