ZF 24

Hotelul de cinci stele Epoque şi-a bugetat afaceri în creştere cu 10%

Hotelul a fost deschis în urmă cu aproximativ patru ani după o investiţie de 8 mil. euro. Mediafax Foto

Hotelul a fost deschis în urmă cu aproximativ patru ani după o investiţie de 8 mil. euro. Mediafax Foto

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.03.2015, 20:00 530

Hotelul boutique de cinci stele Epoque, situat în apropiere de parcul Cişmigiu din Capitală, a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 2 mil. euro, în creştere cu 21% faţă de anul precedent, avansul fiind influenţat de o creştere cu peste 200% a segmentului de evenimente şi conferinţe. 

„Epoque a avut un an extraordinar. De asemenea, anul trecut a evidenţiat şi dez­voltarea sectorului de Food &Beverage şi de eve­nimente premium din cadrul Epoque, evoluţie care va continua şi în anii următori”, a declarat  Diana Popescu, CEO al Epoque & L’Atelier.

Pentru 2015, con­du­cerea Epoque îşi propune o majorare cu 10% a cifrei de afaceri, determinată de creşterea cu 20% a veni­turilor din evenimente şi de 21% a restaurantului gas­tro­nomic L’Atelier.

Epoque are 45 de apartamente, un restaurant de gastronomie franceză, wintergarden şi spa, dar şi un centru de conferinţe şi un club pentru petreceri private.

Anul trecut, hotelul a raportat un grad de ocupare de 70,7%, cu 7,5% peste media de ocupare a hotelurilor din Bucureşti, conform datelor STR Global citate de reprezentanţii Epoque.

Hotelul a fost deschis în urmă cu aproximativ patru ani după o investiţie de 8 milioane de euro. Investiţia a fost realizată de compania D&M Perfect Real Estate, înfiinţată în 2004 şi controlată de Dan Claudiu Pârău.

Pe segmentul hotelurilor de cinci stele, Epoque concurează cu Grand Hotel Continental, controlat de omul de afaceri Radu Enache, cu Marshal Garden, dar şi cu Intercontinental, JW Marriott sau Radisson Blu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO