ZF 24

ICAP: Companiile cu acţionariat britanic din România, pe un trend ascendent înainte de Brexit

ICAP: Companiile cu acţionariat britanic din România,...

Autor: Roxana Rosu

27.07.2016, 13:37 99

Numărul companiilor cu acţionariat britanic şi rezultatele financiare ale acestora erau în creştere înainte de Brexit, 17% dintre aceste firme făcând parte din sectorul tranzacţii imobiliare, în timp ce 32% din totalul cifrei de afaceri produsă de companiile cu acţionariat britanic provine din industria prelucrătoare, arată o analiză realizată de ICAP Romania, furnizor de soluţii integrate de afaceri.

Datele urmăresc activitatea a 1.569 de companii active cu acţionariat britanic de peste 25%. Încadrarea acestora,  pe dimensiune, păstrează trendul pieţei (90% fiind companii micro şi doar 0,4% companii mari).

În ceea ce priveşte profitabilitatea medie, companiile mijlocii au înregistrat cele mai bune valori la final de 2015, urmate de companiile mari, cu valori pozitive. Analiza ICAP mai arată că 50% dintre companii au înregistrat pierdere operaţională la finalul anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO