ZF 24

Imperiul agrozootehnic Marex din Brăila a intrat în insolvenţă: „O să mă dau peste cap să plătesc datoriile şi o să înot înapoi către mal“

Marin Mo­raru, directorul general şi fondatorul grupului Marex

Marin Mo­raru, directorul general şi fondatorul grupului Marex

Autor: Gabriel Razi

20.05.2014, 00:08 2037

Companiile Marex şi Vegetal Trading, con­trolate de antreprenori din Brăila cu afa­ceri cumulate de peste 200 mil. euro pe an, au intrat în insolvenţă la propria ce­rere, pe fondul unei crize de lichidităţi. Printre cei mai mari creditori ai Marex şi Vegetal Tra­ding se numără BCR, Bancpost sau Banca Ro­mâ­nească.

Grupul controlat de familiile Moraru, Lupaşcu şi Preda este cel mai mare crescător şi procesator de carne de porc cu capital românesc, fiind în directă competiţie cu chinezii de la Smithfield, liderul pieţei.

„A fost o problemă exclusiv de lichiditate pe termen scurt. BCR mi-a restrâns o linie de credit de 30-40 milioane de lei. Am intrat în impas şi totul s-a dez­voltat ca un bulgăre de zăpadă“, spune Marin Mo­raru, directorul general şi fondatorul grupului Marex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO