ZF 24

In Premier League criza economica nu se simte: echipele au facut transferuri de 160 de milioane de lire sterline

In Premier League criza economica nu se simte: echipele au facut transferuri de 160 de milioane de lire sterline
06.03.2009, 10:01 12

In ciuda recesiunii care a lovit economia Marii Britanii si firmele din aceasta tara, cluburile din Premier League au cheltuit in ianuarie 160 mil. lire sterline (180 mil. euro) pentru transferuri, se arata intr-un studiu al firmei de consultanta Delloitte, citat de presa din Regat.

Suma este cu 10 mil. lire peste cea inregistrata in aceeasi perioada din 2008 si cu 100 mil. lire peste nivelul din ianuarie 2007. Piata transferurilor a fost impulsionata de tranzactiile efectuate de cluburi precum Manchester United si Tottenham Hotspur, care au cheltuit pentru astfel de operatiuni 50, respectiv 45 mil. lire sterline.

Din totalul sumelor cheltuite de cluburile britanice, 105 mil. lire sterline au reprezentat transferuri efectuate intre echipele din Regat. “Suma record inregistrata de tranzactiile cu fotbalisti s-a datorat in mare parte transferurilor efectuate intre cluburile britanice”, a declarat Dan Jones, partener in cadrul diviziei de sport a Deloitte.

Studiul efectuat de Delloitte arata ca echipele britanice au efectuat transferuri semnificativ mai mari decat cele ale cluburilor din marile campionate vest-europene, acestea depasind tranzactiile similare intregistrate in campionatele din Franta, Italia, Germania si Spania la un loc.

Chetuielile uriase ale cluburilor din Premier League survin in conditiile in care economia britanica se afunda in recesiune, iar statul pompeaza miliarde de lire sterline in sistemul financiar pentru a tine bancile pe linia de plutire

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO