ZF 24

Indexul Imobiliar al ZF: Proprietarii au mai tăiat în iulie 500 de euro din preţurile la trei camere

Indexul Imobiliar al ZF: Proprietarii au mai tăiat în...

Autor: Cristi Moga

13.08.2013, 23:15 573

Preţurile solicitate pentru apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti au scăzut în luna iulie cu 500 de euro sau 0,6%, ajungând la un nivel mediu de 74.800 de euro, potrivit Indexului Imobiliar realizat de ZF, în colaborare cu firma de consultanţă Coldwell Banker, pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic.

Acest nivel reprezintă un nou minim al ultimilor şapte ani, de când ZF realizează acest index, dar faţă de începutul anilor 2000, când apartamentele din Capitală se vindeau cu 5.000 - 10.000 de dolari, valorile sunt încă sus.

Economia este şi ea alta, între timp în Bucureşti au fost construite circa 2 milioane de metri pătraţi de birouri, unde salariile încep de la 500 - 600 de euro, dar „îngheţarea“ mediului privat afectează comportamentul de consum, inclusiv în domeniul imobiliar, iar consultanţii spun că tendinţa de scădere a preţurilor se va menţine.

„Ţinând cont de oferta uriaşă din piaţă, pe care cererea actuală nu reuşeşte să o acopere, în mod normal preţurile vor continua acelaşi trend“, declară Cătălin Şerbănescu, managing partner în cadrul firmei de consultanţă Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO