ZF 24

Indienii de la African Industries încearcă să preia fostele combinate Mechel înainte să dea drumul investiţiei de 200 mil. € de la Olteniţa

Indienii de la African Industries încearcă să preia...

Autor: Adrian Cojocar

26.09.2013, 00:08 281
Grupul cu activităţi industriale African Industries, controlat de familia indiană Gupta (fraţii Raj şi Alok), care şi-a propus să investească 200 mil. euro într-o oţelărie de 500.000 de tone la Olteniţa, a pus ochii pe fostele combinate ale ruşilor de la Mechel, care se află în prezent în insolvenţă şi poartă negocieri cu actualul proprietar, Invest Nikarom, pentru achiziţia acestora.
 
Afacerile celor cinci unităţi siderurgice organizate în patru companii cu sediul la Târgovişte, Câmpia Turzii, Buzău şi Brăila, au însumat în 2011 circa 873 mil. euro, însă vânzările au coborât anul trecut la 480 mil. euro pe fondul dificultăţilor financiare.
 
Indienii au înfiinţat în 2007 compania Transdanube Industries cu sediul în Olteniţa, unde au investit până în prezent circa 35 mil. euro, bani care s-au dus mai mult pe achiziţia activelor unor foste fabrici de producţie din zonă, pe care aceştia vor să construiască fabrica, precum cele ale turnătoriei de fontă Turol Olteniţa, şi anul trecut a achiziţionat cu 9,9 mil. euro activele fostului constructor de nave şi echipamente navale Navol Olteniţa, care a intrat în procedură de faliment în anul 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO