ZF 24

Intrebare cu raspuns multiplu: Cum pot fi motivati angajatii fara sa li se dea bani in plus ?

16.02.2010, 16:05 143

Multi manageri se plangeau, in urma cu doi-trei ani, ca nu maistiu cum sa-si pastreze angajatii, ca acestia nu sunt loiali sauindeajuns de motivati. Atunci era boom economic si o piata aangajatului, nu a angajatorului. Oamenii plecau la cel care ofereamai mult si erau destui.

Intre timp s-au schimbat multe. Angajatii nu mai pleaca, ci suntindepartati, insa problema motivarii ramane actuala. Ba devine maiimportanta, daca ne gandim ca motivarea de tip financiar e deja odulce amintire.

In principiu, angajatul eficient, cel care produce pentru companie,e recompensat; cel care nu produce e pedepsit. Cam asa se traducesi la asta se limiteaza motivarea angajatului pentru multi dintremanageri: pedeapsa si recompensa. Totusi, o serie de companii cares-au abatut de la regula aceasta au avut succes.
O atmosfera de lucru placuta sau un lider in loc de un manager potfi factori mai importanti decat motivatiile financiare. Cititi maimulte pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO