ZF 24

Un gigant din industria ţigaratelor face o fabrică de 490 mil. euro în Otopeni. Compania va crea 300 de noi locuri de muncă în România

Un gigant din industria ţigaratelor face o fabrică de...

Autor: Roana Rotaru

29.07.2017, 17:05 9085

Producătorul de ţigarete Philip Morris International va deschide în Otopeni, judeţul Ilfov, o fabrică de rezerve de tutun pentru produsul de încălzirea a tutunului IQOS, o investiţie de 490 mil. euro care urmează să fie finalizată în anul 2020, potrivit reprezentanţilor companiei.  

„Avem plăcerea de a anunţa decizia noastră de investi peste 490 mil. euro într-o nouă fabrică. În câteva luni de acum, în Otopeni vom produce rezerve de tutun pentru IQOS, un proiect prin care vom crea 300 de noi locuri de muncă în România”, a declarat preşedintele Philip Morris, Christos Harpantidis.

La evenimentul organizat de Philip Moris a participat şi premierul României, Mihai Tudose, care a afirmat că acest gen de investiţii ar putea atrage noi investitori în România, în condiţiile în care companiile mari îşi urmăresc între ele activitatea.

„Ceea ce a făcut Philip Morris în România întăreşte un lucru ce a început să fie recunoscut, şi anume că România este o ţară atractivă pentru investitorii mari, dar şi pentru potenţialii investitori pentru că companiile mari se urmăresc între ele, iar această investiţie ar putea fi un exemplu pentru altele noi. 390 de noi angajaţi, 500 mil. euro investiţii, export în România...sunt motive suficiente ca să vă mulţumesc şi să vă urez succes în cotinuare”, a declarat prim-ministrul României, Mihai Tudose, prezent la evenimentul organizat de porducătorul de ţigarete Philip Morris Intenational.

Pe piaţa locală, gigantul producător de ţigarete a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de circa 2,3 mld. lei prin compania Philip Morris Trading, potrivit datelor publice. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO