ZF 24

Ion Sturza, fost asociat al lui Dinu Patriciu la Rompetrol, a bătut palma cu Siemens pentru un sediu de 4,5 milioane de euro la Cluj

Ion Sturza, fost asociat al lui Dinu Patriciu la...

Autor: Laurentiu Cotu

19.08.2014, 16:37 1033

Subsidiara locală a grupului german Siemens a deschis luna aceasta un centru de cercetare şi dezvoltare în cadrul Liberty Technology Park, dezvoltat la Cluj de fostul premier moldovean Ion Sturza. Noul sediu al Siemens din Cluj-Napoca ocupă integral clădirea B a Liberty Tech­nology Park Cluj, pe o suprafaţă de peste 3.000 de metri pătraţi. Realizarea întregului proiect, de la concept la execuţie, a fost integral coordonată de dezvoltator, care a predat la cheie spaţiul la începutul lunii august. Până în prezent, prima fază a proiectului Liberty Technology Park Cluj este ocupată în totalitate, fiind totodată semnate antecontracte pentru 30% din suprafaţa fazei a doua a proiectului.

’’Proiectul Liberty Technology Park Cluj a intrat recent în a doua fază a reconversiei, care va fi livrată la finele anului, în decembrie. În prezent, deşi lucrările au început doar de două luni, s-au semnat antecontracte pentru 30% din această fază a proiectului’’, a declarat Ion Sturza, Chairman of the Board, Liberty Technology Park Cluj.

Sediul Siemens din Liberty Technology Park Cluj implică o investiţie de peste 4,5 mil. euro şi include costurile aferente chiriei pe cinci ani, cheltuielile de amenajare şi suma iniţială alocată infrastructurii. Siemens intenţionează să angajeze 210 ingineri până în 2017, noii angajaţi urmând să fie implicaţi în proiecte globale de dezvoltare software şi produs pentru toate diviziile corporaţiei.

Noul centru Siemens de la Cluj va opera sub brandul companiei subsidiare Evosoft. Compania a demarat deja angajările în municipiul Cluj-Napoca prin platformele de recrutare online, parteneriate cu universităţile cu profil tehnic din oraş, prezenţa la târgurile de joburi locale şi prin intermediul companiilor locale de recrutare. Majoritatea poziţiilor deschise sunt pentru dezvoltatori de software sau produs şi testeri. Designul interior al sediului Siemens din Cluj, tip open space, a fost realizat de compania Arhimar, iar execuţia de Corporate Office Solutions România.

Faza a doua a proiectului Liberty Technology Park este dezvoltată de compania de construcţii CON-A, deţinuă de antreprenorul sibian Mircea Bulboacă, aceeaşi companie care s-a ocupat şi de realizarea primei etape a investiţiei. Primele două clădiri ale proiectului Liberty Technology Park Cluj au fost inaugurate la începutul lunii decembrie 2013, prin reconversia unor părţi ale vechii fabrici de mobilă Libertatea din Cluj. Investiţia până în momentul actual a fost de peste 10 de milioane de euro.

Proiectul Liberty Technology Park Cluj, în valoare totală de 25 mil. euro, este dezvoltat de Fribourg Development, diviziunea de real estate a fondului de investiţii Fribourg Capital, controlat de omul de afaceri Ion Sturza, fostul premier al Republicii Moldova. Proiectul constă în 8 clădiri distincte, care vor fi finalizate în 3 etape. Din decembrie 2013, de când şi-a deschis porţile şi până în prezent, parcul tehnologic din Cluj găzduieşte 8 companii: Halcyon Mobile, Recall, La Casa, Makronetz, Ecuson Studio, Spherik Accelerator, Tulemod şi Siemens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO