ZF 24

Iulia Corlănescu, AAFBR: Soldul creditelor brute va avea o creştere mai accentuată în 2017, faţă de avansul de doar 1-2% de anul trecut

Iulia Corlănescu, AAFBR: Soldul creditelor brute va avea...

Autor: Roxana Rosu

16.02.2017, 11:49 131

Soldul creditelor brute va avea o creştere mai accentuată în 2017, faţă de avansul de doar 1-2% de anul trecut, dinamica fiind susţinută în continuare de creditarea in lei, favorizată de nivelul redus al dobânzilor, este de părere Iulia Corlănescu, membru al  Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR). 

În acelaşi timp, stocul creditelor in valuta isi va continua declinul atat datorita rambursarilor, cat si a procesului de curatare a bilanturilor de creditele neperformante.

”Creditarea persoanelor fizice ar trebui sa fie sustinuta in continuare de cresterea creditelor ipotecare, in special de cele acordate prin programul Prima Casa, care ofera produsul cel mai accesibil (avans 5%, dobanda ROBOR la 3 luni + max. 2% p.a.), dar şi a creditelor standard care vor accelera fata de 2016, avand in vedere ca incepand din august 2016 tot mai multe banci au revenit la avansurile de minim 15% la creditele in lei”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO