ZF 24

Japonia a înregistrat cea mai lungă perioadă de creştere economică din ultimii 28 de ani

Japonia a înregistrat cea mai lungă perioadă de...

Autor: Alex Ciutacu

14.02.2018, 12:23 171

Japonia a înregistrat al optulea trimestru consecutiv de creştere economică, cea mai lungă perioadă de creştere din ultimii 28 de ani, iar economiştii se aşteaptă ca situaţia să continue, potrivit Wall Street Journal.

Economia a crescut cu 0,5% în ultimele trei luni din 2017, faţă de trimestrul anterior, a transmis guvernul astăzi. Economia a crescut cu 1,6% în anul 2017 – cel mai accelerat ritm de creştere din ultimii şapte ani – ceea ce arată succesul guvernului Shinzo Abe în a genera o creştere modestă, dar stabilă.

Analiştii spun că economia Kaponiei creşte pe baza unor fundamente mult mai solide decât în perioada de bulă de la începutul anilor ă80, care s-a transformat la începutul anilor ă90 în decenii de stagnare şi deflaţie.

„Ceea ce este cel mai important e faptul că revenirea este una care reflectă realitatea economică”, a transmis Toshimitsu Motegi, ministrul politicilor economice din Japonia.

Creşterea accelerată, dar nesustenabilă, din 1980 a ajutat pieţele bursiere, piaţa imobiliare şi alte active să atingă preţuri record, şi a împins companiile Japoneze să facă achiziţii masive, precum Mitsubishi Estate care a cumpărat Rockefeller Center sau Sony Corp, care a achiziţionat Colombia Pictures.

Creştere economică de astăzi nu este atât de spectaculoasă. Ultimele opt trimestre de creştere constantă au fost susţinute de politicile monetare ale băncii naţionale, sincronizate cu o creştere economică globală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO