ZF 24

Jes Staley, fostul şef al Barclays şi unul dintre cei mai mari bancheri ai Europei a fost interzis de pe pieţele financiare, după ce ar fi indus în eroare organismul de supraveghere cu privire la relaţia sa cu controversatul Jeffrey Epstein

Jes Staley, fostul şef al Barclays şi unul dintre cei...

Autor: Andrei Şerbănescu

12.10.2023, 13:33 244

Principalul organism de reglementare financiară din Marea Britanie a decis să îi interzică fostului şef al Barclays, Jes Staley, să mai ocupe funcţii de conducere în industria serviciilor financiare, potrivit Financial Times.

Autoritatea de Conduită Financiară a declarat că Staley a aprobat „din neglijenţă" mai multe scrisori trimise autorităţii de reglementare care conţineau „declaraţii înşelătoare cu privire la natura relaţiei sale" cu Jeffrey Epstein, condamnat pentru infracţiuni sexuale. 

Staley, care a demisionat din funcţia de director general al Barclays la sfârşitul anului 2021 după o investigaţie a FCA privind descrierea relaţiilor sale cu Epstein, face apel împotriva deciziei la tribunalul superior al FCA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO