ZF 24

Joe Biden îl atacă pe fostul preşedinte Donald Trump într-un discurs înflăcărat privind Starea Uniunii, în încercarea de a-şi recâştiga sprijinul electoral: „Precedesorul meu a ales să se încline în faţa Rusiei. I-a spus lui Putin să facă ce vrea cu statele europene. O asemenea poziţie este scandaloasă, periculoasă şi total inacceptabilă”

Joe Biden îl atacă pe fostul preşedinte Donald Trump...

Autor: Andrei Şerbănescu

08.03.2024, 12:51 139

Preşedintele SUA, Joe Biden, a lansat o serie de atacuri împotriva lui Donald Trump şi a republicanilor în discursul său de joi privind Starea Uniunii, potrivit Reuters.

„Predecesorul meu şi unii dintre voi, cei prezenţi aici, caută să îngroape adevărul despre 6 ianuarie. Eu nu voi face asta".

Biden i-a acuzat pe Trump şi pe republicani că încearcă să rescrie istoria despre revolta din 6 ianuarie de la Capitoliu, provocată de susţinătorii fostului preşedinte.

„Nu poţi să-ţi iubeşti ţara doar atunci când câştigi", a declarat preşedintele SUA.

Acesta a fost unul dintre atacurile lansate în discursul de o oră al lui Biden, care a atins subiecte precum avortul, economia şi războiul din Gaza, pentru a se contrapune competitorului său în alegerile generale din noiembrie.

Biden l-a acuzat pe Trump că „s-a înclinat în faţa Rusiei”, în special în perspectiva ultimelor declaraţii date de fostul peşedinte.

„Acum predecesorul meu, un fost preşedinte republican, îi spune lui Putin „să facă ceea ce doreşte” cu statele europene care nu-şi respectă îndatoririle financiare faţă de NATO. Acesta este un citat direct... O asemenea poziţie este scandaloasă, periculoasă şi total inacceptabilă".

Biden l-a acuzat, de asemenea, pe Trump că a sabotat un proiect de lege pentru înăsprirea restricţiilor la graniţa Statelor Unite cu Mexicul.

Discursul a reprezentat o oportunitate cheie pentru Biden de a-şi recâştiga sprijinul electoral.

Trump a părut să atace retorica înflăcărată a lui Biden pe platforma sa Truth Social, spunând:

"Furia şi strigătele nu ajută la reunirea ţării noastre!".

Sondajele de opinie îi arată pe cei doi la egalitate în cursă, mulţi alegători americani nefiind entuziasmaţi de revenirea lui Trump la Casa Albă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO