ZF 24

Jurnal de bursă

Jurnal de bursă

Autor: Adrian Cojocar

05.06.2013, 20:48 303

Acţiunea zilei de ieri

Acţiunile SIF Transilvania (SIF3) au înregistrat una dintre cele mai drastice corecţii în şedinţa de ieri, coborând cu 2,4% pe un rulaj de 645.000 de lei. De la începutul anului acţiunile SIF Transilvania au pierdut 24,3%, însă acţionarii au încasat dividende importante de la companie.

SIF3 a înregistrat profituri semnificative în ultimii ani cu preţul vânzării unor participaţii importante din portofoliu. Anul trecut câştigul s-a ridicat la 212,2 mil. lei, iar în primele patru luni a realizat un profit de 27,6 mil. lei.

Acţiuni de urmărit azi

  • Acţiunile OMV Petrom (SNP), unde fondurile Franklin Templeton continuă să acumuleze pachete importante după ce Fondul Proprietatea a vândut un pachet de 1,1% în urmă cu două săptămâni. Ieri, acţiunile SNP au scăzut cu 0,4%.

  • Titlurile IAR Ghimbav (IARV) şi Romaero Bucureşti (RORX), după ce Ministerul Economiei a anunţat că va scoate la privatizare cele două companii.

  • Acţiunile Foraj Sonde Videle (FOJE), după ce Dafora Mediaş (DAFR) şi-a diminuat recent participaţia la de la 41,41% din acţiuni sub pragul de 32,99%, care o obliga să deruleze ofertă publică de preluare a companiei.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 06.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO