ZF 24

Jurnal de bursă

Jurnal de bursă

Autor: Adrian Cojocar

09.06.2013, 18:40 210

Acţiunea zilei de vineri

Acţiunile Erste Bank (EBS) au făcut vineri obiectul celui mai mare rulaj din piaţă, de peste 7 milioane de lei. Titlurile au închis şedinţa la acelaşi preţ din ziua precedentă de 109 lei/acţiune, iar de la începutul anului înregistrează un avans de 3,5%. În primele trei luni ale anului banca austriacă, care este acţionarul principal al BCR, a raportat un profit net de 176,2 mil. euro, la jumătate faţă de perioada similară din 2012, în timp ce costurile cu provizioanele s-au redus cu 178 mil. euro.

 

Acţiuni de urmărit azi

  • Acţiunile Fondului Proprietatea (FP), care au scăzut vineri cu 1,2%, până la un preţ de 0,635 lei/unitate, în ciuda programului de răscumpărare de titluri aflat în desfăşurare.

  • Acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1), unde omul de afaceri Ioan-Alin Tatu şi-a redus participaţia sub pragul de 5% în urma tranzacţiilor de vânzare realizate vineri cu aceste acţiuni.

  • Titlurile Altur Slatina (ALT), care au câştigat vineri 3,4% după ce compania a anunţat într-un convocator că intenţionează să-şi lichideze portofoliul de acţiuni în valoare de peste 30 mil. lei.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 10.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO