ZF 24

Kazahstanul va putea sa rezilieze contracte in domeniul energetic

26.09.2007, 15:54 16

Camera inferioara a Parlamentului kazah a adoptat, astazi, o propunere de lege care va facilita rezilierea contractelor incheiate cu companii straine pentru exploatarea de materii prime, relateaza AFP.

Conform textului, in cazul in care o companie straina nu respecta clauzele unui contract, astfel incat "interesele economice ale Kazahstanului" sunt amenintate, guvernul va avea dreptul de a modifica in favoarea sa contractul sau de a-l rezilia, in cazul in care nu ajunge la un acord pentru modificarea acestuia.

Proiectul de lege a fost initiat de deputati la jumatatea lunii septembrie, in plin conflict cu grupul energetic italian ENI, provocat de intarzierile inregistrate in exploatarea zacamantului petrolifer de la Kashagan.

Parlamentarii au stabilit 22 octombrie drept termen-limita pentru adoptarea definitiva a noii legi, data care coincide cu cea decisa de guvernul kazah pentru incheierea negocierilor cu ENI.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO