ZF 24

Lanţul hotelier Hilton duce brandul Hampton by Hilton la Târgu Mureş, după o investiţie de 11 mil.euro a companiei de construcţii Multinvest, cofinanţată de Fundaţia Pro Economica

Lanţul hotelier Hilton duce brandul Hampton by Hilton la...

Autor: Roxana Rosu

26.07.2023, 15:13 523

Hotelul Hampton by Hilton din Târgu Mureş, o investiţie de 11 milioane de euro a Multinvest Group, co-finanţată de Fundaţia Pro Economica, a fost inaugurat în această lună după lucrări care au durat 2 ani.

Construcţia clădirii de 6 etaje şi o suprafaţă utilă de 5000 mp a început în aprilie 2021, hotelul având o capacitate totală de 115 camere.

Firma Multinvest a fost înfiinţatp în 1994 la Miercurea Ciuc, iar în 1999 s-a mutat la Tg Mureş şi a intrat pe piaţa construcţiilor.

 „Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat aproximativ la 11 milioane de euro. Clădirea hotelului a fost construită folosind structuri inovatoare de grinzi metalice, pereţi din beton armat monolit şi o faţadă ventilată cu performanţe termoenergetice ridicate, similară cu celelalte clădiri din complex. Am lucrat conform manualului de identitate vizuală al grupului Hilton, utilizând exclusiv materiale de calitate şi furnizori aprobaţi. Clădirea finalizată sub supravegherea unei echipe de management de proiect cu standarde extrem de ridicate, caracteristice grupului Hilton, are o valoare de investiţie de două ori mai mare decât cea a clădirii învecinate Incubcenter, cu aspect similar. Aproximativ 67% din costul total al investiţiei reprezintă construcţia clădirii, iar 33% reprezintă costurile echipamentelor şi dotărilor interioare” a declarat Margit Gogolák Hrubecz, co-proprietar Multinvest Group.

Suma planificată pentru această investiţie a fost iniţial cu 15% mai mică, iar finanţarea Pro Economica se ridica la 50% din totalul necesar, dar costurile au crescut ulterior, pe fondul contextului regional dificil şi al pandemiei. În final, Fundaţia Pro Economica a alocat circa 3,85 milioane de euro.

„Investiţia, susţinută de Fundaţia Pro Economica, a fost realizată cu ajutorul Programului de Dezvoltare Economică a Regiunii Transilvaniei. Strategia de dezvoltare economică a fundaţiei identifică două domenii principale de dezvoltare: agricultura şi turismul. Dezvoltarea integrată a acestor două sectoare economice poate fi, în opinia noastră, garanţia unei dezvoltări durabile şi pe termen lung în regiune. Construirea hotelului Hampton by Hilton la Târgu Mureş, un brand internaţional, răspunde acestui obiectiv şi, prin urmare, ne bucurăm că această investiţie a fost realizată. Proiectul lor a fost depus la noi în 2019, contractul de finanţare a fost semnat în 2021, iar astăzi, la 4 ani distanţă de primele demersuri, vedem cu toţii rezultatele extraordinare.” a declarat Mónika Kozma, preşedintele Fundaţiei Pro Economica Alapítvány.

Fundaţia investeşte circa 44 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, în mai multe proiecte turistice din Transilvania.

În această zonă au fost aprobate proiecte pentru 11 hoteluri de 4-5 stele, inclusiv un hotel de business în Sfântu Gheorghe şi un hotel cu zona amplă de wellness şi SPA în Sovata. Aceste 11 hoteluri vor genera aproape 500 de locuri noi de muncă şi totalizează aproximativ 700 de camere de cazare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO