ZF 24

Legea cu TVA de 5% creste vanzarile dezvoltatorului Impact Bucuresti

18.02.2009, 17:22 13

Dezvoltatorul imobiliar Impact Bucuresti (IMP) a incheiat in primele doua saptamani din luna februarie 18 contracte pentru vanzarea de apartamente, dupa ce in ianuarie si decembrie vanduse doar cate 10 locuinte, potrivit reprezentantilor companiei.

In aceasta luna au fost vandute integral cele noua apartamente scoase de dezvoltator la vanzare la pret redus, cu circa 5-8% mai mic fata de cel listat. Acestea din urma se incadrau in facilitatea de vanzare a lor cu un TVA redus de 5%, introdusa de guvern ca masura anticriza.

De facilitate beneficiaza toate locuintele noi cu o suprafata de pana la 120 de metri patrati si al caror pret nu depaseste 380.000 de lei (circa 88.400 de euro la cursul din prezent de 4,3 lei/euro). Legea a fost votata in noiembrie si publicata in Monitorul Oficial la inceputul lunii decembrie din 2008, dar de abia din aceasta luna pare sa produca efecte.
Actiunile Impact Bucuresti au castigat ieri 4%, inchizand sedinta la un pret de 0,13 lei/actiune, nivel la care capitalizarea companiei este de circa 6 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO