ZF 24

Lider sindical Dacia: Avem pe bandă avocaţi, învăţători şi masteranzi. Avem nevoie de şcoli profesionale şi învăţământ industrial nu facultăţi de proastă calitate

Lider sindical Dacia: Avem pe bandă avocaţi,...

Autor: Bogdan Alecu

05.03.2014, 15:01 1499
Peste 5.000 de angajaţi ai Dacia şi ai furnizorilor săi au scandat pentru autostradă şi îmbunătăţirea învăţământului. Angajaţi ai Johnson Controls, Leoni şi din cadrul diviziilor Automobile Dacia s-au strâns în piaţa centrală din Mioveni pentru a susţine proiectul autostrăzii Piteşti-Sibiu şi finalizării autostrăzii A1 până la Nădlac dar şi pentru susţinerea învăţământulului profesional şi modificarea Codului Muncii.
 
"Peste 150.000 de locuri de muncă de la Dacia şi din cadrul funizorilor Dacia sunt puse în pericol de lipsa unei autostrăzi între Piteşti şi Sibiu. Dacă ar exista o autostradă până la Nădlac am putea avea cel puşin 2.000 de noi locuri de muncă în zona Piteştiului", a spus Dumitru Costin, liderul Blocului Naţional Sindical (BNS).

Sindicatul Dacia susţine construcţia autostrăzii Piteşti-Sibiu pentru a facilita transportul maşinilor spre Vest, în condiţiile în care lipsa acesteia duce la creşterea costurilor de transport cu cel puţin 30 de euro pe maşină.

"Guvernul trebuie să susţină construcţia unei autostrăzi care să lege România de Vest. Investitorii nu au venit la Dacia pentru zidurile uzinei ci pentru forţa de muncă înalt calificată. Din acest motiv statul trebuie să lanseze un program naţional pentru învăţământul profesional. Investitorii îşi pierd interesul dacă nu găsesc aici angajaţi calificaţi", a spus Ion Iordache, vice-liderul sindicatului Dacia.

"Avem popi, profesori, avocaţi, masteranzi pe banda de montaj în uzină. Guvernul trebuie să ofere burse de studii pentru şcolile profesionale şi îmbunătăţirea acestora, nu e nevoie de facultăţi care scot studenţi pe bandă rulantă", a subliniat acesta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO