ZF 24

Locuri de degustat vin din jurul Bucureştiului

Locuri de degustat vin din jurul Bucureştiului

Autor: ONE ONE

19.09.2014, 11:15 1496
Ne-am interesat şi am găsit cele mai frumoase locuri în care poţi pleca în weekend să deguşti vin în jurul Bucureştiului. Că mergi cu o prietenă bună sau îţi convingi iubitul să fugiţi un pic de acasă, acestea sunt locurile pe care ar trebui să le iei în calcul. Şi acum să le discutăm pe rând: 
 
1. Crama Casa Vlăsia - Casa Vlăsia este un loc născut din dragoste pentru frumos, linişte, mâncare sănătoasă şi relaxare în natură. Un han ca odinioară, înconjurat de păduri şi de lacuri, dar suprinzător de aproape de Bucureşti. Vinurile cramei Vlăsia sunt realizate din struguri crescuţi în viile Casa Vlăsia. La fiecare recoltă, strugurii sunt culeşi cu atenţie, apoi sunt transportaţi în loturi mici la vinărie. Aici, oamenii noştri fac o ultimă sortare, apoi strugurii sunt puşi în recipiente pentru fermentare. Maturizarea vinului are loc în butoaiele de stejar din pivniţele Casei Vlăsia, unde temperatura şi umiditatea sunt ideale. Apoi, după degustare şi o selecţie riguroasă, vinurile sunt pregătite pentru servire. 
 
2. Ferma Domnu' Radu - Via Fermei Domnu’ Radu are suprafaţa de 25.000 mp şi este cea mai mică vie lucrată profesionist din Romînia. Soiul Cabernet Sauvignon ocupă 10.000 mp, iar soiul Merlot ocupă 15.000 mp . Via a fost înfiinţată în anul 2003 şi s-au utilizat butaşi de la Valea Călugăreascaă, cel mai apropiat centru viticol care are aceleaşi caracteristici de sol şi climă ca şi Ferma Domnu’ Radu. Podgoria a fost înfiinţată pe panta ce coboară spre râul Colentina, cu expunere sudică, pe locul fostei vii a conacului Păunescu din Urziceanca, vie de care localnicii în vârsta încă îşi mai aduc aminte cu nostalgie. Crama, construită în stil rustic din caramidă aparentă, are o suprafaţă de 300 mp şi este dotata cu utilajele necesare vinificaţiei şi păstrării vinului în condiţii optime.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO