ZF 24

Măcel pe bursă la Walmart: Cel mai mare retailer din lume a pierdut 20 de miliarde de dolari în numai 20 de minute

Măcel pe bursă la Walmart: Cel mai mare retailer din...

Autor: Ştefan Stan

14.10.2015, 21:49 4741

Acţiunile Walmart s-au prăbuşit după ce compania a anunţat că investiţiile în e-commerce şi creşterea salariilor angajaţilor vor avea un impact puternic asupra profiturilor în următorii ani. Potrivit Quartz, acţiunile Walmart au scăzut cu aproximativ 10% la numai câteva minute după anunţ, ceea ce înseamnă o scădere a valorii de piaţă cu 20 de miliarde de dolari. 

Deşi executivii Walmart au încercat să îmbrace totul într-o lumină pozitivă, nu a fost cea mai bună mişcare strategică să spună investitorilor într-o conferinţă că Walmart este într-un ”moment de investiţii” şi că ”este o companie în creştere”. 

Prăbuşirea de pe bursă vine şi pe fondul unei scăderi de aproape 12% a câştigului per acţiune pe care compania îl estimează pentru 2017. 

Doug McMillion, CEO Walmart, a încercat să explice planurile sale pentru cel mai mare retailer la nivel mondial, precum şi să sublinieze că expansiunea în online vine totuşi cu un cost. Walmart a investit mult în e-commerce, în noi depozite şi în regândirea lanţului de aprovizionare. De asemenea, salariile angajaţilor vor creşte anul viitor de la 9 dolari pe oră la 10 dolari pe oră, ceea ce va costa compania 2,7 miliarde de dolari în următorii doi ani. O revenire a câştigurilor nu se preconizează de analiştii retailerului înainte de 2019. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO