ZF 24

Marea Neagră şi listările, principalele oportunităţi din 2014. Tranzacţiile anului trecut în energie

Marea Neagră şi listările, principalele oportunităţi...

Autor: Roxana Petrescu

15.04.2014, 00:08 222

Explorările petroliere din Marea Neagră, listările din energie, cea mai sigură fiind a Electrica după reintrarea în insolvenţă a Hidroelectrica, şi investiţiile în zona de eficienţă energetică sunt cele mai mari oportunităţi ale sectorului în 2014, în opinia reprezentanţilor principalelor case de avocatură locale. Preţul încă redus al energiei, desele schimbări legislative, dar şi lipsa unei strategii la nivelul întregului domeniu îi tensionează însă pe posibilii investitori.

Datele centralizate de ZF în anuarul TOP Tranzacţii 2014 arată că cea mai importantă tranzacţie de anul trecut a fost listarea Romgaz, achi­ziţiile de proiecte eoliene sau deal-urile făcute pe Bursă fiind printre cele mai mari oportunităţi de investiţii din 2013 în sectorul energetic.

„Explorările petroliere din largul Mării Negre reprezintă, desigur, principala oportunitate pentru perioada următoare, care ar putea remodela întreaga industrie extractivă din România. De asemenea, gazele de şist sunt un subiect care, deşi a atras controverse mediatice, poate reprezenta o opţiune de dezvoltare durabilă a României pentru multe decenii de acum înainte, presupunând ca rezultatele explorărilor confirmă estimările specialiştilor. Nu în ultimul rând, investiţiile pentru mai buna interconectare a României cu piaţa europeană de energie, precum şi cu ţările din jur (în principal Turcia) reprezintă subiecte importante“, spune Marian Dinu, country managing partner şi coordonator al departamentului de energie din cadrul DLA Piper România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO