ZF 24

Medicii de familie spun ca isi inchid cabinetele de la 1 aprilie

29.03.2009, 21:09 55

Medicii de familie spun ca de la 1 aprilie vor inchide toate cabinetele din tara, pe termen nelimitat, pana cand va avea loc "o negociere reala" a Contractului cadru si va exista o garantie ca problemele negociate se vor regasi in document, informeaza Mediafax.

Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Patronatul National de Medicina Familiei (PNMF) arata, intr-un comunicat de duminica, ca nu au avut loc niciun fel de consultari prealabile intre reprezentantii Ministerului Sanatatii, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, SNMF si PNMF cu privire la Contractul cadru si, respectiv, la normele de aplicare ale acestuia pentru anul 2009.

Potrivit surselor citate, forma finala a Contractului cadru pentru anul 2009 nu tine cont de niciun fel de propuneri ale medicilor de familie, ci dimpotriva, contine prevederi care îngreuneaza si birocratizeaza suplimentar activitatea cabinetelor de medicina de familie. Despre declaratiile facute de reprezentantii SNMF si PNMF cititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO