ZF 24

Meteorologii au prelungit codul galben de ploi şi vijelii până marţi seară

Meteorologii au prelungit codul galben de ploi şi...

Autor: Departamentul Social

29.07.2014, 10:20 265

Potrivit noii avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, marţi vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată la nivel local, îndeosebi în Oltenia, Muntenia şi Transilvania, precum şi în zonele montane.

În cele opt judeţe avertizate cu cod galben vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri pe metru pătrat şi izolat 30-40 de litri pe metru pătrat.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta trecător şi în regiunile estice şi nord-vestice, dar pe arii restrânse.

Noua avertizare a intrat în vigoare marţi, la ora 10.00 şi este valabilă până la ora 22.00.

Judeţele Vâlcea, Olt, Argeş, Mehedinţi, Gorj şi Dolj au fost, de luni până marţi, la ora 03.00, sub avertizare cod portocaliu de ploi şi vijelii.

Directorul adjunct al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat luni, la Comandamentul pentru situaţii de urgenţă, că miercuri va fi o zi de "pauză", după care în noaptea de miercuri spre joi va fi din nou înregistrată o vreme instabilă, în principal în zonele din vest şi sud-vest, pentru ca în perioada 1-5 august temperaturile să fie mai ridicate, chiar spre pragul de caniculă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO