ZF 24

Mihaela Vasile, Market Lead România şi Republica Moldova Agreena : Un fermier poate primi 32 de euro net pentru un certificat care atestă reducerea emisiilor de carbon în atmosferă

ZF Agriculture Summit 2023

Mihaela Vasile, Market Lead România şi Republica...

Autor: Roxana Rosu

30.10.2023, 11:56 93

Un fermier poate primi 32 de euro net pentru un certificat care atestă reducerea emisiilor de carbon în atmosferă, iar pentru un hectar de teren agricol el poate primi 0,8-3 certificate emise de Agreena, a declarat Mihaela Vasile, Market Lead România şi Republica Moldova Agreena  în cadrul ZF Agriculture Summit 2023.

”Noi folosim mult inteligentă artificială în agricultură şi putem calcula câte certificate de carbon poate avea un fermier. Vorbim de 4 practici simple pe care le pot face fermierii: lucrări reduse ale solului, culturi de acoperire verzi, îngrăsăminte organice şi încorporarea resturilor vegetale în sol. Se ajunge la un calcul pentru cât carbon a fost eliminat sau redus din atmosferă şi stocat în sol, iar un certificat este o tonă de carbonr”.

Ce a mai declarat Mihaela Vasile:

Partea de certificare se face prin auditul fermelor.În această vară am plătit în avans fermierii români aflati în programul Agreena din 2022.

În Europa avem peste 1 mil de hectare în program şi 6 mil euro plătiti spre fermieri.  Pe un certificat un fermier a primit 32 euro net. El poate primi între 0,8 şi 3 certificate pe hecta

Suntem o companie daneză care încurajează fermierii să se alăture programului nostrum şi să aibă venituri suplimentare. Este o echipă de 200 de oameni în 17 tări, din care 2 în România.

România este una din tările importante pentru Agreena. România se confruntă cu schimbări climatice. Este o nevoie tot mai mare de a schimba practicile Agricole, să uităm plugul şi să ajutăm solul să ajute plantele, să hrănească planta. Hrana poate veni şi din micro şi macro elementele solului şi asta obtinem dacă nu mai reintoarcem mereu brazda.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO