ZF 24

MOL: Nu vedem cum lucrurile se mai pot inrautati aici

MOL: Nu vedem cum lucrurile se mai pot inrautati aici
30.12.2009, 21:34 42

Piry Laszlo, senior vice president retail al grupului petrolierungar MOL, spune ca obiectivul de vanzari stabilit pentru 2010 inceea ce priveste piata locala este pastrarea volumelorcomercializate anul acesta, neexistand deocamdata premisele care arputea duce la o inrautatire a situatiei anul viitor.

MOL Romania, filiala locala a grupului petrolier ungar MOL,opereaza o retea de benzinarii formata din 126 de puncte dealimentare prin intermediul careia a generat in 2008 afaceri decirca 600 de milioane de euro.

"Revenirea pe crestere va fi un exercitiu dureros iar pe termenlung cred ca vom fi martorii unor evolutii pozitive moderate. Inaceasta regiune, din care face parte si Romania, se vor mai faceinvestitii. Acest lucru, impreuna cu gradul de motorizare redussunt factori care stau la baza unei viitoare cresteri. Nu vad cumlucrurile s-ar putea inrautati. Fara niciun dubiu, reteaua noastrade benzinarii se va dezvolta aici", spune reprezentantul grupuluiMOL.

Anul acesta, consumul de carburanti s-a confruntat cu o scadereabrupta mai ales in prima parte a anului, unii jucatori raportand oscadere a a volumelor vandute chiar si de 20%. In a doua parte aanului volumele vandute au inceput sa atinga nivelul din 2008,astfel ca pe intreg anul scaderea cererii de carburanti la nivel depiata ar putea fi intre 5-10%. Cea mai importanta scadere s-ainregistrat la nivelul clientilor corporate, segmentul de retail(persoane fizice - n.r.) fiind mai putin afectat.

Potrivit datelor MOL Romania, in primele noua luni ale anuluicompania a vandut cu 5% mai putini carburati comparativ cu perioadasimilara din 2008.

"Avem in analiza anumite planuri pentru piata din Rimania sidaca vor exista oportunitati de investitii nu vom ezita sa profitamde ele", a mai spus Piry Laszlo, fara sa dea detaliisuplimentare.

De la inceputul anului viitor, MOL Romania va avea un noudirector general in persoana lui Szabolcs Ferencz, actualvicepresedinte de comunicare al grupului MOL, care-l va inlocui dinfunctie pe Zsolt Szalay, numit la conducerea operatiunilor dinRomania la inceputul anului 2006. Szalay va lucra in continuare incadrul grupului MOL, dar pe o alta pozitie, necomunicata pana inprezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO