ZF 24

Nelu Iordache va investi 45 milioane euro in urmatoarele 30 de luni in Aeroportul Bacau

08.02.2010, 16:02 63

BlueAero, compania ca va administra Aeroportul international dinBacau, detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, va incepe in lunamartie investiile de 45 milioane euro in modernizarea aeroportuluidin Bacau, urmand ca lucrarile sa se intinda pe o perioada de 30 deluni.

"Din totalul celor 45 de milioane de euro, in jur de 20 demilioane de euro vor fi investiti in modernizarea pistei care va fiadusa la standarde europene, pentru a putea permite autorizareaaeronavelor cu greutate mare", afirma Razvan Rizea, administratorulBlueAero.

Firma BlueAero a semnat anul trecut, in ianuarie, primulcontract de concesiune a unui aeroport din Romania, care a intratin vigoare pe 27 ianuarie 2010. Dupa semnarea contractului, in2009, compania BlueAero, la care actionar majoritar este operatorulaerian Blue Air, a trebuit sa constituie un cont escrow, in valoarede 19 milioane de euro pentru a putea incepe proiectul.

In prezent, traficul de pasageri al Aeroportului InternationalBacau este de 250.000 de pasageri pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO