ZF 24

Nokia scoate pe piata "Loganul" smartphone-urilor: modelul C5 va costa 135 de euro

Nokia scoate pe piata "Loganul" smartphone-urilor: modelul C5 va costa 135 de euro
02.03.2010, 22:01 99

Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, alansat C5, primul model al unei noi linii de smartphone-uri, cuajutorul caruia spera sa beneficieze de cererea in crestere pentrudispozitive mai ieftine si de apetitul consumatorilor pentruutilizarea retelelor sociale direct de pe telefonul mobil, scrieagentia de presa Thomson Reuters. C5 va fi unul dintre cele maiieftine smartphone-uri Nokia, va costa 135 euro si va ajunge inmagazine incepand cu trimestrul al doilea al lui 2010.

Nokia continua sa fie liderul pietei mondiale de smartphone-uri, cuo cota de piata de circa 40%, insa a pierdut suficient teren infata iPhone-ului de la Apple sau a BlackBerry-ului oferit deResearch in Motion. Odata cu lansarea liniei de modele C, Nokiaofera clientilor patru familii de smartphone-uri. Piatasmartphone-urilor este asteptata sa creasca anul acesta, uniianalisti vehiculand un avans de pana la 50%, pe fondul ieftiniriiputernice a acestui tip de dispozitive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO