ZF 24

Notarii: Terenurile din Bucuresti sunt nejustificat de scumpe, ajungand la 5.000 de euro/mp

Notarii: Terenurile din Bucuresti sunt nejustificat de scumpe, ajungand la 5.000 de euro/mp
19.09.2007, 16:51 13

Preturile terenurilor din Bucuresti au ajuns la niveluri nejustificat de mari, in unele zone proprietarii solicitand si 4.000-5.000 de euro pe metru patrat, a declarat, astazi, Ion Marin, vicepresedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania (UNNPR), citat de Mediafax.

"Preturile sunt nejustificate din punct de vedere al posibilitatii de constructie pe care ti-o ofera terenul respectiv. Cresterea preturilor terenurilor s-a reflectat in valoarea tranzactiilor imobiliare, care s-a majorat in primele sapte luni ale anului cu 10% fata de perioada similara a anului trecut", a spus Marin, la un seminar pe teme economice.

"Preturile apartamentelor s-au majorat atat de mult incat s-a redus numarul celor interesati sa cumpere o locuinta atat pentru uz propriu, cat si pentru investitii", a adaugat Marin.

Pentru sfarsitul anului, el a estimat mentinerea la 3-4% a ritmului de crestere la nivelul numarului de tranzactii si de aproximativ 10% ca valoare.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO