ZF 24

O companie infiintata de Silviu Prigoana a deschis o scoala de stewardese, investitie de 40.000 euro. Cat te costa sa devii insotitor de bord?

O companie infiintata de Silviu Prigoana a deschis o scoala de stewardese, investitie de 40.000 euro. Cat te costa sa devii insotitor de bord?
21.02.2010, 12:08 682

Fly Level, companie infiintata in 2007 de Silviu Prigoana, adeschis luni o scoala privata de insotitori de bord, care anecesitat 40.000 de euro, iar planurile firmei pentru urmatorii 2-3ani vizeaza investitii de 5 milioane de euro intr-o scoala depilotaj.

Ca sa urmezi cursurile scolii private de insotitori de trebuiesa platesti 3.000 de euro, pret in care sunt incluse 216 ore deteorie si 20 de ore de practica, potrivit reprezentantilor scoliiprivate Fly Level. Orele de practica se fac in cadrul companiiloraeriene Tarom si Blue Air.

"Am inceput primul curs luni si avem deja 10 cursanti cu varsteinte 22-23 de ani", a declarat Valentina Vasilescu, executivemanager al Fly Level . Compania, cu afaceri de 1,1 milioane de euroanul trecut, este detinuta de trei actionari romani: Micu Berla,Petre Pena si Adrian Pena, piloti si instructori pe avioaneusoare.

Salariul unui insotitor de bord ajunge la 1.000 de ore sau maimult, in functie de numarul orelor de zbor.

Scola de insotitori de bord poate fi urmata de persoane cuvarste peste 18 ani, care detin o diploma de absolvire aliceului.

"La sfarsitul cursurilor se sustine un examen, in urma caruiaabsolventul primeste un certificat recunoscut de autoritatile dindomeniu", spune Valentina Vasilescu.

Omul de afaceri Silviu Prigoana a infiintat firma impreuna cuNicu Berla, insa ulterior, dupa ce a fost ales deputat, a decis savanda actiunile pe care le detinea, respectiv 70%, conformMediafax.
In prezent, actionarii Fly Level sunt Nicu Berla, cu 50% dintitluri, si alte doua persoane fizice, Adrian si Petre Pena, cu 30%si 20% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO