ZF 24

O companie înfiinţată în acest an a absorbit producătorul La Fântâna

O companie înfiinţată în acest an a absorbit...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

01.01.2017, 07:02 3667

La Fântâna SRL, cel mai mare îmbuteliator de apă în sistem de water coolere, a fuzionat cu compania La Fântâna Trading, înfiinţată în acest an, conform datelor afişate pe site-ul ONRC. La Fântâna a fost astfel absorbită de compania prin care Oresa Ventures şi antreprenorul Cristian Amza o deţin.

„Fuziunea intra-grup dintre La Fântâna Trading şi La Fântâna se justifică prin beneficiile pe care le generează la nivelul grupului din punct de vedere economic, financiar, organizaţional şi managerial. Principalele obiective comerciale ale fuziunii este integrarea activităţilor, facilitarea, dinamizarea şi eficientizarea actului de decizie managerială prin centralizarea managementului celor două societăţi implicate în fuziune la nivelul unei singure societăţi”, se arată în proiectul de fuziune.

Scopul fuziunii este asigurarea unui management unitar şi reducerea costurilor.

Ca urmare a fuziunii, capitalul social al companiei absorbate se va majora de la 92 milioane de lei la 93,3 milioane de lei.

La Fântâna a avut anul trecut o cifră de afaceri de 153 milioane de lei ( 34 mil. euro), un profit net de 9,4 milioane de lei şi 737 de angajaţi, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Pe de altă parte, în 2015, grupul La Fântâna ( cu operaţiuni şi pe piaţa din Serbia) a raportat o cifră de afaceri consolidată de peste 42 mil. euro şi un profit brut consolidat de  5 mil. euro (conform situaţiilor financiare IFRS) din servicii asigurate pentru mai mult de 50.000 de clienţi.

Oresa Ventures împreună cu fondatorul companiei La Fântâna Cristian Amza au finalizat la jumătatea anului achiziţia îmbuteliatorului de apă în sistem de watercoolere de la fondul de investiţii Innova Capital.

Astfel, Cristian Amza, care este fondatorul La Fântâna, a ajuns să deţină 17% din acţiunile companiei, faţă de 8% cât avea în perioada în care Innova Capital era acţionarul majo­ritar al îmbute­lia­torului.

Pe de altă parte, Oresa Ventures deţine 83% din acţiunile com­paniei. Oresa şi Cristian Amza anun­ţaseră anterior, pe 20 aprilie 2016, semnarea acordului de achiziţie integrală a pachetului de acţiuni deţinut în cadrul grupului de către Innova Capital. Anunţul a venit la zece ani de când Oresa şi Amza vindeau com­pania către Innova. Tranzacţia a fost par­ţial finanţată printr-un împrumut bancar pus la dispoziţie de ING Bank şi Raiffeisen Bank.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO