ZF 24

O noua taxa verde pentru autoturisme

14.09.2007, 16:40 13

O noua taxa verde pentru autoturisme ar putea fi introdusa in Romania din suma stransa fiind finantat un program de colectare a deseurilor rezultate de la autovehicule, a anuntat astazi comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, Octavian Marius Popa, citat de Mediafax.

Popa a declarat, intr-o conferinta de presa, ca Guvernul ar putea fi silit sa scoata actuala taxa de prima inmatriculare, iar in aceasta situatie ar putea veni cu o taxa strict pentru mediu, care sa acopere costurile unui program national de colectare a deseurilor rezultate de la autoturisme.

Octavian Marius Popa a adaugat ca o taxa similara exista in anumite tari europene si va ajuta Romania sa-si puna la punct procedura de colectare a deseurilor provenite de la autoturisme. El a spus ca taxa va fi inclusa in pretul autoturismelor, atat pentru masinile noi, cat si pentru cele vechi importate, insa va avea o valoare relativ mica. Potrivit sursei citate, in cazul unei masini de 12.000 de euro taxa ar putea fi de 50-100 de euro.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO