ZF 24

O treime din romanii care lucreaza la Madrid vor sa se intoarca acasa

30.11.2008, 15:30 15

Romanii din strainatate sunt foarte atenti la ce se intampla cu locurile de munca si cu salariile din tara si cei mai multi dintre acestia sunt dispusi sa se intoarca in tara in conditiile in care pot gasi locuri de munca sau salarii asemanatoare cu cele din strainatate.

“Am vazut ce s-a intamplat la vecinii nostri si cred ca in viitorul apropiat se va deschide un camp de competitie intre forta de munca ieftina care vine din tarile din afara UE si forta de munca specializata care se va intoarce in tara dupa ce a avut salarii mari in strainatate”, a declarat sociologul Dumitru Sandu, de la Universitatea Bucuresti, in cadrul conferintei internationale "Migratia in Europa", organizata la sfarsitul saptamanii trecute de Fundatia Soros.

Cititi in suplimentul de luni al ZIARULUI FINANCIAR, Profesii, ce masuri trebuie sa ia companiile pentru a pastra oamenii in tara si la cat se ridica valoarea sumelor trimise de muncitorii romani din strainatate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO