ZF 24

ONE United Properties: Tribunalul Bucureşti a respins cererea depusă de un grup de persoane care contestă autorizaţia de construire a proiectului One Peninsula din zona Floreasca

ONE United Properties: Tribunalul Bucureşti a respins...

Autor: Roxana Rosu

03.07.2023, 10:37 12389

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a anunţat luni la BVB că Tribunalul Bucureşti a respins cererea depusă de un grup de persoane care contestă autorizaţia de construire a proiectului One Peninsula din zona Floreasca şi cer anularea acesteia.

Tribunalul Bucureşti a respins ca  neîntemeiată cererea depusă de un grup de persoane care locuiesc în vecinătatea terenului pe care va fi construit complexul rezidenţial şi a dispus plata cheltuielilor judiciare suportate de One Peninsula  în cadrul acestui dosar.

Hotărârea instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

” Conducerea One United Properties S.A. (denumita in continuare „Compania”) informeaza piata ca Tribunalul Bucuresti a respins cererea formulata de reclamantii din dosarul avand nr. 34643/3/2020, in cadrul careia autorizatia de construire eliberata pentru realizarea proiectului One Peninsula (impreuna cu decizia etapei de incadrare, certificatele de urbanism, avizul de defrisare si mai multe planuri urbanistice zonale) au fost contestate de mai multe persoane fizice care locuiesc in imprejurimi, solicitand anularea a acestora”, se arată în anunţul ONE United.

One Peninsula este un complex rezidenţial de mică înălţime, situat pe Strada Navigatorilor nr. 15. Complexul va include un sistem de tip geoexchange, unul dintre cele mai eficiente sisteme din punct de vedere energetic şi unul dintre cele mai rentabile sisteme disponibile de utilizare a spaţiului.    

Complexul cuprinde 125 de apartamente împărţite în 17 blocuri de joasă înălţime, între 3 şi 10 locuinţe pe bloc, plus 8 vile de lux.

Portofoliul One United Properties include proiectele One Mircea Eliade, One Mamaia Nord, One Herastrau Towers, One Timpuri Noi, One Floreasca Vista, One Verdi Park,  One Modrogan, One Peninsula, One Cotroceni Park, livrate sau în dezvoltare.

Compania a fost fondată de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, care în prezent deţin 59% din acţionariatul companiei şi sunt singurii membri executivi ai Consiliului de Administraţie, restul celorlalţi cinci membri fiind neexecutivi.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO