ZF 24

(P) Fluidizăm traficul rutier şi eliminăm trecerile de pietoni în cea mai aglomerată intersecţie din Sectorul 4. Încep lucrările la pasajul pietonal de la Eroii Revoluţiei

(P) Fluidizăm traficul rutier şi eliminăm trecerile de...
02.04.2022, 22:59 249

       Început în urmă cu foarte mulţi ani şi ulterior pus în conservare până anul trecut, când a intrat în administrarea Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti, Pasajul Pietonal Eroii Revoluţiei va deveni cel mai modern nod intermodal, la standarde occidentale, ce va putea promova mobilitatea şi accesibilitatea cetăţenilor.

       Duminică seara, traficul rutier în zonă se va desfăşura restricţionat, odată cu începerea lucrărilor la unul dintre proiectele cele mai aşteptate de locuitorii Sectorului 4. Pentru început se va interveni la trotuarul şi prima bandă de circulaţie din faţa cimitirului Bellu, urmând apoi să se lucreze etapizat şi pe celelalte benzi de circulaţie, fără a aglomera zona cunoscută drept una dintre cele mai sufocante din Capitală.

       Mai exact, toate trecerile de pietoni din intersecţia Eroii Revoluţiei vor fi eliminate şi mutate în subteran, respectiv în pasajul pietonal, astfel încât locuitorii sectorului 4 să nu mai fie nevoiţi să traverseze intersecţia în condiţii de risc, iar conducătorii auto să poată circula în condiţii de trafic fluent.

       În prezent, călătorii trebuie să parcurgă sute de metri pentru a ajunge în staţiile de tramvai sau autobuz, precum şi la staţia de metrou, iar traficul intens face ca această intersecţie să fie extrem de greu de traversat.

       Ca urmare a lucrărilor pe care Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti le va demara şi având în vedere că Piaţa Eroii Revoluţiei este un punct intermodal de transport, pasajul pietonal va face corespondenţă atât cu staţia de metrou, cât şi cu celelalte staţii STB. Acesta va avea o lungime de 40 de metri, o lăţime de 4,5 metri, trei căi de acces, trei escalatoare şi trei lifturi pentru persoanele cu dizabilităţi.

       Astfel, odată cu finalizarea acestui proiect extrem de important pentru locuitorii Bucureştiului, zonă va fi total reconfigurată.

       Traficul va fi mai fluent, timpii de staţionare a maşinilor în trafic vor fi reduşi, poluarea va scădea şi, totodată, numărul de accidente şi ambuteiaje va fi redus.

       Este cunoscut faptul că o parte importantă a strategiei de modernizare a comunităţii din zona de sud a Capitalei o reprezintă creşterea siguranţei traficului pietonal şi rutier pe raza Sectorului 4.

       Aşadar, pentru a evita eventualele neplăceri în trafic, cât şi nervii, rugăm cetăţenii care tranzitează zona să respecte întocmai semnalizările şi restricţiile de circulaţie.

       Lucrările pentru modernizarea şi consolidarea acestui pasaj pietonal vor dura aproximativ 12 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO