ZF 24

Peste 5.200 de angajaţi MAI asigură măsurile de ordine publică la bacalaureat

Peste 5.200 de angajaţi MAI asigură măsurile de ordine...

Autor: Departamentul Social

06.06.2017, 14:08 58

"Pentru buna organizare a activităţilor, în proximitatea centrelor de examen vor fi prezenţi peste 2.500 de poliţişti de ordine publică, aproximativ 750 de poliţişti rutieri şi peste 250 de ofiţeri şi agenţi de la alte structuri specializate ale poliţiei. De asemenea, 1.700 jandarmi vor asigura menţinerea ordinii publice în zonele în care se vor desfăşura probele de examen. Totodată, jandarmeria asigură protecţia centrelor în care sunt concepute şi corectate subiectele de examen şi a celor în care se soluţionează contestaţiile", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne, remis marţi MEDIAFAX.

De altfel, pompierii au luat măsuri pentru prevenirea incidentelor în clădirile în care au loc probele, iar echipajele SMURD sunt pregătite pentru a interveni rapid.

„Bacalaureatul este un moment important pentru mii de elevi şi pentru familiile acestora şi vreau să ne asigurăm că în proximitatea instituţiilor de învăţământ nu vor fi înregistrate evenimente care să afecteze siguranţa copiilor” a declarat ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan.

Anul acesta, în sesiunea iunie – iulie, examenul de Bacalaureat se desfăşoară în 1.737 de centre din întreaga ţară. La examen sunt înscrişi peste 148.000 de elevi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO