ZF 24

Planul anticriza sau cum se jupoaie oaia tunsa

03.02.2009, 09:54 55

Guvernul are o filosofie anticriza care seamana cu cea a unui administrator de bloc lenes cu multi restantieri. Cand are nevoie de bani, ia de unde poate, cum poate, de cate ori poate, de la cine poate, scuza fiind fondul de rulment. In cazul Cabinetului Boc, “fondul de rulment” este CAS-ul. Dupa ce anul trecut a redus de trei ori CAS-ul, cu 2,2% in ianuarie, cu 2,3% in decembrie si cu 1,5% in iulie la contributiile angajatilor pentru sanatate si somaj, statul roman a introdus in proiectul de buget marirea CAS-ului cu 3,3%. Masura are avantajul ca se aplica usor, fiind taxati angajatorii si angajatii deja prinsi in sistemul de taxe si impozite. Nu trebuie sa alergi dupa zone de munca neagra sau gri, trebuie doar sa publici hotararea in Monitorul Oficial.

Totusi, există riscul ca oaia pe care vrei sa o jupoi acum, dupa ce ai tuns-o perie ani de zile, sa-ti moara-n brate. Despre asa zisul plan anticriza si cum va afecta acesta mediul de afaceri romanesc cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO