ZF 24

Plecare surpriză: Cel mai longeviv designer de la Apple a decis să părăsească compania

Plecare surpriză: Cel mai longeviv designer de la Apple...

Autor: Andrei Şerbănescu

14.02.2024, 14:20 526

Cel mai longeviv designer al Apple Inc. părăseşte compania, marcând o schimbare aproape completă a echipei conduse cândva de Jony Ive, raportează Bloomberg.

Bart Andre, care s-a alăturat Apple în 1992 alături de Ive, şi-a anunţat retragerea în această lună, potrivit unor persoane direct implicate în subiect. Andre a fost unul dintre ultimii designeri rămaşi din epoca Ive, contribuind la crearea esteticii produselor Apple lansate în ultimele trei decenii.

Designerul era cunoscut ca unul dintre cei mai buni locotenenţi ai lui Ive, contribuind masiv la conducerea echipei după plecarea din 2023 a fostului şef Evans Hankey, succesorul lui Ive. Amdre este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari deţinători de brevete Apple.

„Amprenta sa asupra produselor Apple este de neşters. Munca lui Andre este vizibilă în fiecare detaliu al device-urilor create de companie", a declarat Christopher Stringer, conducătorul companiei de sunet Syng şi fost coleg cu Andre la Apple.

Alţi designerii de top ai Apple, printre care se numără Colin Burns, Shota Aoyagi şi Peter Russell-Clarke au părăsit compania la sfârşitul anului trecut. Mai mulţi designeri cu vechime din echipa de design software a Apple au semnalat, de asemenea, că intenţionează să plece în viitorul apropiat.

Atât grupul de design industrial, cât şi cel care se ocupă de interfaţa software sunt supervizate de Jeff Williams, directorul de operaţiuni al companiei. Williams deţine acest rol de la plecarea lui Ive în 2019, preluând conducerea directă a echipei de design industrial abia anul trecut, după demisia lui Hankey.

Echipa de design Apple are sarcina de a concepe aspectul dispozitivelor şi al software-ului, precum şi de a dezvolta noi caracteristici şi interfeţe.

Grupul a avut un rol central în crearea ultimelor două categorii de produse ale companiei, Apple Watch şi Vision Pro. Designul ceasului a fost condus de Ive, care a contribuit, de asemenea, la crearea iMac, iPod şi iPhone. Deşi Vision Pro a început să fie dezvoltat în timpul mandatului său, Ive a plecat cu câtiva ani înainte ca acesta să fie lansat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO