ZF 24

Porsche şi EBS ‘’vânează’’ viitorii angajaţi de pe băncile facultăţii de informatică din Cluj

Porsche şi EBS ‘’vânează’’ viitorii angajaţi...

Autor: Laurentiu Cotu

06.03.2014, 14:01 584

Mieschke Hofmann und Partner (MHP), o firmă de consultanţă în IT şi de management al proceselor pentru industria automotive, deţinută de gigantul german Porsche şi furnizorul de servicii IT EBS România, controlat de japonezii de la NTT Data, susţin printr-un proiect comun înfiinţarea unei linii de studiu în limba germană cu specializarea “informatică” la Facultatea de Matematică şi Informatică, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj- Napoca. 

Sprijinul companiilor constă în suportul financiar acordat universităţii timp de 3 ani, dar şi în consultanţa oferită de specialişti cu experienţă în acest domeniu, pe partea teoretică/tehnică, conform unui comunicat al companiei Mieschke Hofmann und Partner (MHP).

“În Germania, compania MHP a manifestat interes şi totodată implicare în susţinerea, educarea şi formarea tinerilor oameni de ştiinţă. Astfel, odată cu înfiinţarea noului punct de lucru în Cluj-Napoca, la începutul anului, am dorit să ne implicăm şi aici în această direcţie. Angajaţii MHP şi EBS vor fi la dispoziţia studenţilor în calitate de lectori, susţinând cursuri şi seminarii în cadrul cărora se va accentua partea practică’’, a declarat Oliver Oswald, partener MHP, responsabil cu activitatea filialei MHP din România.

În acest context, studenţii vor avea posibilitatea de a avea prima experienţă profesională în cadrul celor două companii, MHP şi EBS România, prin stagii de practică. Compania Mieschke Hofmann und Partner (MHP) a deschis în acest an primul birou din România, în Cluj-Napoca şi intenţionează să angajeze într-o primă fază 40 de oameni.

Mieschke Hofmann und Partner (MHP), o marcă afiliată concernului german Porsche oferă servicii care înglobează întregul ciclu de viaţă al unui produs, de la etapa de application management la managementul proceselor şi, în final, la faza de dezvoltare personalizată. La nivel de grup, compania are aproape 1.000 de angajaţi, iar anul trecut a ajuns la afaceri de peste 133 de milioane de euro.

Furnizorul de servicii IT EBS România a fost preluat anul trecut de

grupul japonez NTT Data, cu 61.000 de angajaţi şi afaceri anuale de 10 miliarde de euro în anul fiscal 2012. EBS România a realizat în 2012 o cifră de afaceri de 49,2 milioane de lei (circa 11 mil. euro), în creştere cu 146% faţă de 2011, şi un profit de 6,8 mil. lei (peste 1,5 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO